Srebrni nakit

Srebrni nakit u ponudi Elsana doo

Srebrni nakit u našoj ponudi uglavnom čine komadi nakita iz grupe minđuša, prstenja, srebrnih ogrlica, sajlica, lančića i narukvica. Gotovo da se ne može zamisliti odevna kombinacija svake žene bez nekog komada nakita. Industrija proizvodnje nakita je jako napredna i postoji bezbroj različitih modela,oblika,kombinacije boja a sve je popularniji i srebrni nakit u koji se ugrađuju i poludragi kamenčići za koje postoje verovanja da imaju posebna dejsta i simbole značenja.

Nakit od srebra je uvek pravi izbor kada želite da poklonite i obradujete neku damu, jer nema žene koja će odoleti atraktivnom komadu nakita. 

Održavanje srebrnog nakita

Pravilan način održavanja srebrnog nakita je osnova da nakit dugo zadrži početni sjaj. Najbolje je održavati nakit od srebra tako što ćete ga povremeno obrisati i izglancati krpicom specijalno namenjenoj za održavanje nakita, koju možete kupiti u našim maloprodajama ili poručiti putem sajta.

Srebro je materijal koji po svojoj prirodi ima sklonost da oksidira (tamni). Oksidacija srebra je poznata kao pojava promene boje nakita. Proces oksidiranja srebra prvo polazi od žuckasto bakarne boje, pa vremenom do  tamne. Na oksidaciju srebra utiču  kozmetika i parfemi koje koristimo, sunčeva svetlost,neonska osvetljenja,vlaga I vazduh. Ali ne treba brinuti zbog promena oksidacije jer srebro spada u grupu plemenitih metala i ne može trajno izgubiti sjaj i blistavost. Bilo koji stepen oksidacije (nakit koji je jako dugo stajao i potamneo) se vrlo lako rešava. Tako da ćete uz pomoć specijalne krpice I redovnog brisanja nakita dugo imati sjajan I blistav komad. Ako nakit ipak potamni, ne treba očajavati jer se i to može lako otkloniti.  Postoje  hemijski preparati i sredstva za čišćenje srebrnog nakita, tako da i nakit star dosta godina može povratiti svoj sjaj i izgledati kao nov. Kod nas možete dobiti profesionalnu uslugu čišćenja i poliranja srebrnog nakita po veoma povoljnoj ceni. Preparati kojima čistimo i poliramo nakit su Italijanskog porekla.

Čuvanje srebrnog nakita

Posebnu pažnju treba obratiti na način čuvanja nakita od srebra. Najbolje ga je čuvati u kutijici za nakit ili pamučnoj vrećici, a ako nakit ne nosite duže vreme odložite ga u pvc zip kesice iz kojih prethodno treba istisnuti vazduh. Uz ovakav način održavanja i čuvanja Vaš srebrni nakit će dugo biti blistav i sjajan.